ERVARINGEN IBD Klachtenvrij

Matt, een klant met Inflammatory Bowel Disease (IBD)

Matt (38 jaar)

Matt is een groot voorstander van het IBD-protocol en zou het zeker aanbevelen aan andere IBD-patiënten. Hij beschouwt het protocol niet alleen als een behandelwijze, maar vooral als een instrument voor mentaliteitsverandering, die hij noodzakelijk acht voor een permanente oplossing van IBD problematiek. Hij benadrukt dat een verschuiving in mentaliteit, weg van de angst voor de ziekte en de symptomen, voorafgaat aan de fysieke verbetering van zijn aandoening.

Lees meer

Ramon IBD

Ramon (44 jaar)

“De samenwerking was leuk, en ik heb een hoop geleerd over voeding en het mentale aspect, en ook hoe mijn lichaam reageert. Dat alleen is de hele exercitie al waard geweest. Dennis stond open voor mijn feedback, en we hebben ook een hoop gelachen en alles bij elkaar erg goed. Ik ben nu aan het afbouwen met medicijnen ben 9 kilo kwijt en stabiel op gewicht, en sporten gaat goed. Meer rust in de kop en ik voel dat ik weer ‘in control’ ben. ”

Lees meer

Ramon IBD

Thijs (48 jaar)

Ik heb best een hectische leven gehad met de nodige vervelende situaties. Ik heb hierdoor ook bewust een muur om mijheen gebouwd om mijn emoties uit te schakelen voor het dagelijks functioneren. Ik heb sinds 2 jaar de diagnose Colitis.

Lees meer

Anna IBD

Anna (39 jaar)

“Mijn darmklachten zijn sterk verbeterd. Ik moet nu beduidend minder vaak naar de toilet. Ik volgde al jaren een heel streng dieet waarbij ik op den duur heel eenzijdig at, en ik merkte dat voedsel waar mijn lichaam voorheen moeite mee had (kip, courgette) weer kon eten zonder klachten. Aan het begin van het protocol had ik een calprotectine waarde van 3800 – Vorige week is door het ziekenhuis mijn calprotectine wederom bepaald en deze is binnen 6 weken gezakt naar 293! Ik raad dit IBD Klachtenvrij programma zeker aan andere IBD-patiënten aan!! Het programma in samenwerking met de holistische sessie waren voor mij eye-openers. Het is heel fijn om zo snel helder te krijgen waar het onverwerkte conflict zit – en hoe makkelijk dat daar weer ‘om te zetten’ was. Ik ga de toekomst met veel meer vertrouwen tegemoet :-)!”

Lees meer

Robin
Robin (23 jaar)

“Ik heb als ik terugkijk een enorme persoonlijke groei meegemaakt sinds de eerste afspraak en ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben. Ik heb meer rust in mijn hoofd en lichaam en ik weet nu waar ik al 8 jaar onbewust vervelende emoties en gevoelens over had en wat ik hier nu mee moet en kan.”

Lees meer

Anna IBD

Anja (24 jaar)

“Ik twijfelde van te voren of het IBD Klachtenvrij programma mij met mijn persoonlijke situatie wel echt zou helpen. Maar ik was erg verrast. ”

Lees meer

Anna IBD

Bram (33 jaar)

Toen ik Dennis sprak en hij vertelde over zijn nieuwe IBD Klachtenvrij programma was ik in het begin wel sceptisch over de directe toepasbaarheid omdat het een hele andere kijk heeft op de oorzaak van mijn klachten. ”

Lees meer