Ramon

Situatie

Mijn IBD klachten waren mild, maar vermoeidheid bleef erin, en ik wilde graag van mijn medicijnen af. Ik ben er van overtuigd dat je met voeding en mentale balans heel veel kunt bereiken, en door wat rond te zoeken op internet kwam ik zo bij Dennis uit. Mijn twijfels waren of het zou lukken om van de medicijnen af te komen, maar ik had me netjes ingelezen, de aanpak van Dennis sprak me aan, en ik kon dan in ieder geval tegen mezelf zeggen dat ik het geprobeerd had!

Dit waren mijn ervaringen

Soms moet je aan een knop draaien, wat bij de een wel werkt, werkt bij de ander niet. Ik ben gestart met het SCD-dieet en uit de bloedtest kwamen (niet verrassend) een hoop tekorten naar voren.

Na drie maanden heb ik mijn MD-arts bijgepraat, die erg geïnteresseerd was (gelukkig); en tegen de zomer zouden we nog een keer kijken waar we stonden. Ik was een stuk opgeknapt, had meer energie, 9 kilo afgevallen en eindelijk op een normaal gewicht, maar het gevoel dat er meer in zat. Tegen de zomer met de MDL-arts gesproken en toen een stoppoging met de medicijnen begonnen en weer voedingsmiddelen gaan introduceren. Gaandeweg introduceerde Dennis de invloed van de psyche. Ik ben het hier mee eens, zit het bovenin niet goed, dan gaat het verder op ook niet lekker. Sterker nog, als ik te gestrest ben, merk ik dat ook aan mijn darmen. Doordat ik dat nu weet, til ik er minder zwaar aan. Hierdoor zijn de darmproblemen vaak al de volgende dag opgelost. Inmiddels ben ik zwaar aan het afbouwen van de medicijnen, kan ik alles weer eten en gaat mijn sporten ook weer stukken beter. Lang verhaal kort; ik ben er weer.

Resultaten

Mijn darmklachten zijn absoluut verminderd. Ik heb het gevoel een harde reset gegeven te hebben aan mijn darmflora, en dat heeft gewerkt.

Wat vindt Ramon van dit IBD traject?

Ik ging erin van ik heb niks te verliezen en alles is gewonnen. Als je hierin gaat met een houding van ‘dit moet lukken anders wordt het niks’ dan leg je jezelf waarschijnlijk te veel stress op en wordt het mogelijk ook niks. Lees je in, laat je informeren, praat met mensen en ga ervoor.

De samenwerking was leuk, en ik heb een hoop geleerd over voeding en het mentale aspect, en ook hoe mijn lichaam reageert. Dat alleen is de hele exercitie al waard geweest. Dennis stond open voor mijn feedback, en we hebben ook een hoop gelachen en alles bij elkaar erg goed. Ik ben nu aan het afbouwen met medicijnen ben 9 kilo kwijt en stabiel op gewicht, en sporten gaat goed. Meer rust in de kop en ik voel dat ik weer ‘in control’ ben. Dennis: thanks!

Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.