Opvlamming bij ziekte van crohn
Wies van Beek - Breathcompany

Dennis van Vugt

Herken een opvlamming bij ziekte van crohn of colitis ulcerosa

Er wordt gesproken van een opvlamming bij ziekte van crohn of colitis ulcerosa als er weer ontstekingsactiviteit is na een periode van rust. Vaak lijken deze volledig willekeurig plaats te vinden. Soms is er een correlatie na een periode van stress. Soms heb je toch een opvlamming ook al hou je je strikt aan je dieet en soms heb je geen opvlamming wanneer je dat niet doet. Dit moet herkenbaar zijn. De ene keer heb je klachten bij het eten van bepaalde producten en de andere keer niet.

Een opvlamming duurt soms maar een paar dagen en soms een paar weken. Waarom zit er verschil in en is dat echt volledig willekeurig…?

Een opvlamming bij ziekte van crohn of colitis ulcerosa gezien vanuit German New Medicine – GNM

Vanuit de Germaanse geneeskunde staat de periode van een opvlamming gelijk aan de periode dat je (weer) conflict actief bent geweest. Bekijk het eens vanuit deze kant, observeer je klachten eens goed (laat de rol van voeding even helemaal los als dit een constant gegeven is bij je). Je zult zien dat je klachten samenhangen met je gedachten en dan met name in situaties die je niet “los” kunt laten of accepteren. Je klachten starten op het moment dat je alsnog de situatie hebt verwerkt. Bekijk hiervoor mijn bericht over de verschillende fase vanuit GNM, darmcellen aanmaken tijdens een conflict en weer afbreken bij een oplossing voor het conflict. 

Zodra je dit bij jezelf gaat herkennen ben je op de goede weg. De volgende stap is om het te gaan voorkomen. Hiervoor heb ik mijn IBD klachtenvrij programma ontwikkeld, je krijgt inzicht in welke type emoties bij jouw een rol spelen en tools om dit gedrag te gaan doorbreken en werken aan een duurzaam herstel.

0 reacties

GRATIS

E-BOOK IBD Klachtenvrij

De 3 meest gemaakt (denk) fouten waardoor je klachten blijven bestaan

Heb jij de ziekte van Crohn? Wil jij een beter leven met IBD

Zet je eerste stappen. Schrijf je in en ontvang het ebook direct per e-mail. Je ontvangt daarna ook een aantal mailings waarin ik je concrete tips en adviezen geef die je op het pad van herstel zetten.

PS. Dit ebook is ook zeer geschikt voor mensen met een ontsteking aan de dikke darm oftewel Colitis Ulcerosa

Naam(Vereist)