Wies van Beek - Breathcompany

Dennis van Vugt

De rol van je darmflora bij de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa – IBD

Vandaag las ik een bericht over dat onze darmflora waarschijnlijk langer wordt ontwikkeld na ons 3e levensjaar. In een reactie las ik een zin die mij triggerde.

Onze darmflora stopt nooit met ontwikkelen. Trauma’s en emotionele conflicten in combinatie met te eenzijdige voeding beïnvloeden deze gedurende je hele leven“.

Daarna kwam nog deze zin:

Bij een darmtest kijken we niet naar de oorzaak maar naar het gevolg

En hier ben ik het helemaal mee eens. Hoe komt het dat er bij IBD patiënten altijd sprake is van een darmflora die uit balans is. Is dat de oorzaak van IBD of juist het gevolg. Ik zet in op het laatste.

Het aanpassen van je voeding en het nemen van supplementen die deze balans herstellen geven zeker verlichting en kunnen er voor zorgen dat je voor een langere periode veel minder klachten ervaart. Echter zolang je de oorzaak niet aanpakt die op de eerste plaats heeft gezorgd voor deze disbiose darmflora is het een kwestie van tijd voordat de klachten weer terugkomen. Ik heb dit nu te vaak gezien zowel bij mijzelf als andere.

Zo maakt je eigenlichaam (cellen) Candida aan om darmcellen af te breken die tijdens een conflictperiode zijn opgebouwd om je te helpen met het verteren van deze situatie. Een candida overgroei is niet het gevolg van het eten van te veel suiker en koolydraten maar van bepaalde langdurige emoties. Ik heb dit al eens eerder toegelicht in het artikel over de brandweer. Hier wordt er als volgt geredeneerd. Je hebt een ontsteking en candida is verhoogd aanwezig, dus het is de schuld van Candida. Alle microben in je darm hebben een functie, zodra er 1 is verhoogd heeft dat een biologische reden. Je oerbrein heeft veel meer invloed op de aanmaak van bepaalde microben dan we denken. We geven de brandweer de schuld van de klachten, maar de brandweer is niet de oorzaak maar het gevolg

GRATIS

E-BOOK IBD Klachtenvrij

De 3 meest gemaakt (denk) fouten waardoor je klachten blijven bestaan

Heb jij de ziekte van Crohn? Wil jij een beter leven met IBD

Zet je eerste stappen. Schrijf je in en ontvang het ebook direct per e-mail. Je ontvangt daarna ook een aantal mailings waarin ik je concrete tips en adviezen geef die je op het pad van herstel zetten.

PS. Dit ebook is ook zeer geschikt voor mensen met een ontsteking aan de dikke darm oftewel Colitis Ulcerosa

Naam(Vereist)