KOUD WATER DIP : EEN KRACHTIGE ERVARING!

wil je dit ook kies dan voor een unieke begeleide koudwater dip in natuurwater

KOUD WATER DIP

N

We dippen van November tot April

2 x maandelijks een Koud water dip kijk in de AGENDA voor de exacte data.

Ervaar je dit en wil je dat?

Ervaar je stress in je leven, ben je futloos en of zit je niet lekker in je vel dan is een koud water dip een optimaal middel om weer krachtig en met vertrouwen in het leven te staan. Ben je fit en wil je graag een mooie ervaring maar voel je een drempel, laat je dan door mij begeleiden! 

Dippen in Natuurwater is ervaren hoe je hoofd en je lichaam samen komen zoals de natuur het heeft bedoeld. Je ervaart de oerkracht in jouw lichaam en dat het tot zoveel meer in staat is dan je hoofd kan bevatten. Het is de meest pure en effectieve vorm van mentale en fysieke balans. Je gaat van korte stress naar volledige ontspanning.

koudwater dip

Hoe gaat dippen in zijn werk?

De dip start met een fijne wandeling van ongeveer 30 à 45 minuten (3 km). Tijdens de wandeling kunnen we ook stil staan bij zaken die je in je leven graag wilt veranderen. Onder mijn persoonlijke begeleiding gaan we na een ademhaling sessie vanuit rust en vertrouwen het water in. Het water is koud waardoor je een natuurlijke stressreactie zult krijgen. Tijdens de dip ervaart je lichaam zelf geen kou doordat het in een overlevingsstand gaat. Hierdoor zul je wel prikkels en sensaties op merken. Na ongeveer 30 seconden heb je controle en ga je naar een volledige ontspanning. Na afloop (meestal na 2 à 3 minuten) voel je een hele fijne energie door je lichaam stromen een gevoel dat je bruist!

Hierna kleden we ons snel weer warm aan en is er onder het genot van een warm kopje thee ruim de tijd om naar behoefte na te praten over je ervaring. Hierna wandelen we weer terug naar de auto (30 à 45 min)

Het dippen in koud water heeft diverse lichamelijke en mentale gezondheidsvoordelen. Naast een ongekende rust in je hoofd daalt ook de ontstekingsactiviteit in je lichaam tot wel 24 uur. Mijn insteek is daarom ook dat je dit uiteindelijk zelf vaker gaat doen. Tot slot wil je dit samen met een vriend of vriendin doen dat kan ook!

Prijs

Begeleide koud water dip inclusief een mindful wandeling, ademhalingsoefeningen en warme thee na afloop (max 3 uur) 65 euro inclusief BTW per persoon.

Locatie

Ijzeren man Vught

Tijdstip

2 maandelijks op zondagmiddag tussen 14:00 – 17:00 uur